onsdag 1 november 2017

Jakten På Tidskristallen

Nu är det en månad kvar till premiären av julkalendern. Jag hoppas verkligen att det blir samma julmys som det var i förra årets Selmas Saga.
Jag vill att en julkalender ska innehålla det julmysiga och det magiska inför julen.


Jakten på tidskristallen, årets julkalender i SVT, är ett spännande och juligt sci-fi-äventyr. I de vuxna rollerna ser vi bland andra Eva Rydberg, Rikard Wolff och Kodjo Akolor.

När onda krafter planerar att stanna tiden dagen innan julafton visar det sig att tre barn är de enda som har förmågan att resa till universums mitt och stoppa detta. Det är starten på årets julkalender Jakten på tidskristallen, ett spännande och juligt sci-fi-äventyr.

- Det här blir en annorlunda, äventyrligt, fruktansvärt spännande, rolig och lite sorglig julkalender. Jag älskar den här rollen, säger Eva Rydberg som spelar Professor Styregaard i Julkalendern

Barnen Asrin, Lima och Max kommer in på den mytomspunna internatskolan Framtidsakademin, en skola för unga med unika egenskaper. De kan inte tro sina ögon när de upptäcker att de är utvalda, och att professor Styregaards matematikprogram egentligen är ett hemligt projekt som ska rädda världen. Men resor i universum är inte så lätt som professor Styrgaard tror. Portalen de färdas i är komplex och det är extremt lätt att hamna fel. Barnen är världens sista hopp, och frågan är om de kommer att lyckas före julafton? För om tiden stannar blir det ingen julafton!

Historien är fritt baserad på boktriologin Speglarnas hemlighet av Erika Vallin

I rollerna ser vi:
Eva Rydberg - Professor Styregaard
Monna Orraryd - Asrin
Vincent Wettergren - Max
Naima Palmaer - Lima
Rikard Wolff - Dr Ruben
Klas Wiljergård - Lucas
Felice Jankell - Fiona
Fredde Granberg - Gert
Kodjo Akolor - Limas Pappa
Julia Ragnarsson - Amalia
Sissela Benn - Limas Mamma
David Wiberg - Vaktchefen
Bianca Kronlöf
Patrik Elgh - Djungelmonstret

Texten om handlingen och rollerna är hämtad från Barnkanalen, SVT.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar